This shop uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our sites.
close

Latest posts

Ai nevoie de ghidaje liniare? Le poţi comanda acum online!

 Tipurile de  ghidaje liniare  de rulare cu bile sau role reprezintă elemente structurale de realizare a unor mişcări. Mai precis sunt elemente mobile din structura maşinilor unelte, roboţilor industriali şi, în general, a instalaţiilor industriale.

În prezent există o varietate de elemente componente şi subansamble pentru realizarea sistemelor de ghidare a mişcării prin rulare, precum şi mulţi producători renumiţi de asemenea elemente şi sisteme. 

Avantajele ghidajelor liniare de rulare. 

Ghidajele sunt elemente fixe ale mecanismelor cu mişcare de translaţie care susţin şi ghidează piesele în mişcari de acest tip. 

După felul deplasării pieselor de ghidaj se deosebesc două categorii: ghidajele cu alunecare şi ghidajele cu rostogolire. 

Ghidajele cu alunecare se folosesc pe scară largă în construcţiile de maşini, maşini unelte, maşini de forţă şi presare la capetele de cruce, glisiere, motoarele cu piston etc. 

Maşinile obişnuite folosesc de regulă câte două ghidaje duble care sunt suficiente pentru ghidarea şi preluarea forţelor de lucru. 

Sanie liniara HGH HIWIN

Caracteristicile ghidajelor liniare

1. Precizie ridicată 

Datorită faptului că ghidajele liniare au o rezistenţă la frecare redusă, este necesară doar o forţă de acţionare mică, pentru a deplasa sarcinile. Efectul de creştere a temperaturii este redus, datorită faptului că rezistenţa la frecare este mică. Astfel, precizia ghidajelor se menţine mai mult timp decât în cazul sistemelor de alunecare tradiţionale. 

2. Rigiditate mare 

Designul ghidajelor şi al săniilor liniare permite funcţionarea lor în toate cele patru direcţii. Pentru aceasta trebuie asigurată o rigiditate suficientă pentru a suporta sarcinile din toate cele patru direcţii, şi ele trebuie să aibă, de asemenea, o capacitate de auto-aliniere, pentru a elimina erorile ce apar la montaj. De asemenea, se poate aplica şi o pretensionare suficientă pentru a creşte rigiditatea, în vederea utilizării produsului în orice fel de instalaţii. 

3. Întreţinere uşoară 

Comparativ cu sistemele tradiţionale de alunecare, unde este necesar un proces de raclare, ghidajele liniare sunt precise chiar şi în cazul în care suprafeţele de montaj sunt prelucrate prin frezare sau rectificare. Mai mult, interschimbabilitatea ghidajelor liniare oferă un avantaj pentru instalările şi întreţinerile viitoare. 

4. Viteze mari 

Sania, ghidajul şi bila se întâlnesc în sistemul ghidajului liniar prin puncte de contact. Datorită caracteristicii de rezistenţă redusă la frecare a ghidajelor liniare, forţa de acţionare necesară pentru a deplasa sarcinile este mult mai mică decât cea de la alte sisteme, astfel consumul de energie este mai redus. Mai mult, efectul de creştere a temperaturii este mic, chiar şi în timpul funcţionării cu viteze mari. 

Patina liniara HGW HIWIN

De unde se pot comanda ghidaje liniare online? 

VNL TamunaR Complete Services SRL este o firmă unde lucrează o echipă de profesionişti cu experienţă . 

Cei interesaţi, pot găsi pe site-ul TamunaR.ro , componente pneumatice si elemente mecanice de calitate. Peste 20.000 de produse se află în catalogul firmei. 

Acestea se pot comanda online 24 de ore 7 zile din 7, stocul de produse fiind foarte diversificat şi comercializat la preţuri convenabile. 

Livrarea se face a doua zi pentru produsele aflate în stoc. O echipă de asistenţă clienţi extrem de profesionistă poate să răspundă prompt la orice întrebare privitoare la produsele comercializate pentru mărfurile vândute. Se acordă şi o garanţie reală de 24 de luni pentru produse. 

Unităţile liniare sunt utilizate în aproape orice domeniu ce presupune automatizarea sistemelor de producţie şi ingineria construcţiilor de maşini. Ele sunt folosite atât pentru simple ajustări, care pot fi rareori necesare, cât şi pentru sisteme multiaxe extrem de complexe, extrem de precise şi de dinamice. Fiecare sarcină este diferită şi fiecare acţiune necesită o soluţie rentabilă din punct de vedere tehnic. 

Posted in: Mecanice

Leave a comment