This shop uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our sites.
close

Latest posts

Cremaliere si Roti Dintate

Cremaliera este un mecanism utilizat în principal în transmisia mișcării de rotație în mișcarea liniară. Este formată dintr-o bară sau un șanț dentat, cunoscut sub numele de cremalieră, și dintr-un angrenaj numit pinion. Pinionul este o roată cu dinți care se potrivesc în perfectă sincronizare cu cremaliera.

Atunci când pinionul rotește, dinții acestuia se angrenează cu dinții cremalierii, ceea ce provoacă mișcarea liniară a cremalierii în direcția corespunzătoare. Această configurație este folosită în diverse aplicații, cum ar fi mașinile de prelucrat metalul, echipamentele industriale, automobilele și multe altele.

Cremaliera oferă avantajul unei transmisii precise și constante a mișcării, fără alunecare sau derapaj. De asemenea, este utilizată pentru a converti mișcarea de rotație a unui motor în mișcare liniară în cazul unor mecanisme cum ar fi cele de ridicare sau cele de direcție asistată în automobile.

Cremaliere si Roti Dintate » Preturi Avantajoase » TamunaR

Subcategorii

  • Cremaliere

    Cremaliera oferă avantajul unei transmisii precise și constante a mișcării, fără alunecare sau derapaj. De asemenea, este utilizată pentru a converti mișcarea de rotație a unui motor în mișcare liniară în cazul unor mecanisme cum ar fi cele de ridicare sau cele de direcție asistată în automobile. Cremalierele pot fi din otel C45 sau otel inoxidabil.

  • Roti Dintate

    Rotile dintate reprezinta componente ale masinilor unelte si a utilajelor CNC, care au rolul de a prelua, dar si de a transmite miscarile de rotatie cu ajutorul dintilor dispusi de-a lungul suprafetei active ale acestora. Rotile dintate sunt componente care pot fi extrem de mici (de la cativa milimetri) si care pot ajunge chiar si pana la 10 metri.

  • Grupuri Conice

    Roti dintate conice cu dantura dreapta și cu dantura elicoidala. Angrenajele conice au axele rotilor drepte coplanare, care se intersecteaza. Se pot comanda perechi și se recomanda schimbarea lor concomitent din cauza uzurii flancurilor. Sunt disponibile in varianta cu alezaj tehnologic minim, dupa prelucrarea la cota se fixeaza pe arbore cu pana. Rotile dintate conice elicoidale au profilul danturii "GLEASON". Materialul rotilor: C45 sau poliamidă intarita cu fibra de sticla.

Filtre active